YIF Friidrott håller årsmöte onsdagen den 1 mars 2023
2023-01-19 16:36

YIF Friidrott håller årsmöte onsdagen den 1 mars 2023 på Idrottsplatsens café klockan 19.00.

Ärende: enl. stadgar.
Ev. motioner till ordforande@friidrott.ystadsif.se

Senast den 14/2 2023

Styrelsen hälsar alla hjärtligt välkomna.

Ystads Allehanda om Nyårsloppet
2023-01-02 11:56

Drygt 400 sprang Nyårsloppet i tiogradig vårvärme

Det var många som hörsammade Ystads IF:s uppmaning att anmäla sig till Nyårsloppet.

Inte mindre än 404 personer passade på att avsluta 2022 med en tur i motionsspåret.

– Inte rekord men absolut en bra siffra, sa Håkan ”Filli” Nilsson i arrangörsstaben.

löpning • Publicerad lördag 11:44

En glad skara på över 400 personer passade på att motionera ut 2022 i Nyårsloppet.Foto: Nils Sjöholm

Väderprognoserna hade skvallrat om rikligt regn och vindar uppemot tio meter per sekund men inne i Sandskogen märktes inget av detta. Det rådde närmast vårlika förhållanden med tio plusgrader och ytterst svaga vindar, allt inbäddat i uppfriskande barrdoft.

Ystads IF:s Henrik Nord var snabbast av alla i 5 km-klassen. Bakom sig hade han motionärer i alla åldrar, från overallklädda barn i treårsåldern till hurtiga pensionärer. Någon tog sig till och med runt på kryckor och några hade med sig sina hundar som hade fått egna nummerlappar att fästa i kopplet.

Starten har precis gått i Nyårsloppet.Foto: Nils Sjöholm

ANNONS

Gemensamt var att alla samlades i klungor efter målgång för att njuta av glögg och pepparkakor, reflektera över loppet och måhända diskutera kvällens övningar eller avge något nyårslöfte.

En av de allra modigaste motionärerna var Smedstorpsbon och Frankrikebördige Gaël Joly, som sprang 5 km i kortbyxor. Det höga tempot tog dock på krafterna och andningen var tung precis efter målgång.

– Just nu känns det inte så bra. Du vet allt det där med julmaten och så, haha. Och sen hade jag covid precis före jul. Jag var nog lite snabbare när jag sprang för några veckor sen men det är okej ändå. Det är en bra avslutning på året. Det var ingen tvekan om att ställa upp här även om det var nyårsafton. Det är ju shortsväder och allt!

Gaël Joly har en meny från hemlandet Frankrike att se fram emot i kväll.Foto: Nils Sjöholm

Gaël Joly är inte bara en flitig motionär själv utan även arrangör av stora lopp i sydöstra Skåne. Den 4 februari är det till exempel Winter Cross Run på Svampabanan i Tomelilla och den 15-16 april arrangeras Österlen Spring Trail.

Kvällens nyårsfirande blir lugnt för Gaël Joly. Med småbarn i huset finns inte utrymme för utsvävningar.

– Det finns risk att vi somnar före tolvslaget men innan dess ska vi i alla fall äta hemlagad Cordon Bleu och dricka bubbel från Jurabergen.

Någon minut efter att Gaël Joly sprungit sina fem kilometer kom Agneta Sahlé Svensson, också boende i Smedstorp, i mål efter att ha tillryggalagt sina 2,5 kilometer i aningen makligare takt.

Agneta Sahlé Svensson är en flitig motionär och missade inte chansen att röra på sig även på nyårsafton.Foto: Nils Sjöholm

– Det var självklart för mig att komma hit i dag. Det är en vana. Eftersom jag även bor i Ystad är jag här ganska regelbundet och det kändes speciellt bra i dag för att få ett fint avslut på året. Och så fick jag njuta av att ha barn, barnbarn och hund med mig också, sa Agneta Sahlé Svensson.

Framåt kvällen tar festligheterna vid för Agneta.

– Då kan man unna sig lite extra att äta när man varit ute och motionerat. Jag ska säkert hit igen redan i nästa vecka men innan dess ska jag hinna med ett par pass på gymmet också. Jag håller igång ordentligt. Det måste man, för det är ingen annan som gör det åt en.

Tack alla som deltog på Nyårsloppet 2022
2022-12-31 12:13

Tack för idag!
Tillsammans var vi 404 personer som motionerade ut 2022 och samlade in 10 100kr till Barncancerfonden!

Bra jobbat och välkommen åter till arrangemangen 2023

GOTT NYTT ÅR!
/Ystads IF Friidrott

Nyårsloppet 2022
2022-11-22 13:40

Var med och motionera ut 2022 tillsammans med YIF Friidrott när det blivit dags för Nyårsloppet!

Alla kan vara med!

Du hittar all info i inbjudan

Dela gärna via FB

Varmt välkommen!