Vid skada under träning/tävling

Nedan finns lite info om den olycksfallsförsäkring som gäller vid träning och tävlingar för aktiva inom YIF Friidrott.

För att försäkringen ska gälla måste man vara medlem i föreningen.

Alla aktiva idrottare är försäkrade via en gruppförsäkring som föreningen står för.

Vår olycksfallsförsäkring har gruppavtalsnr; K64640 - KF-7051214-000.

När någon skadas ska målsman själva anmäla till Folksam på telefonnr: 08-7728740 där ni uppger gruppavtalsnumret. Eftersom det oftast ska skrivas en skadeanmälan där medgivande om att försäkringsbolaget får söka aktuella journaler, så måste föräldrar skriva under blanketten. (Därför ska inte tränare, ledare etc, göra detta)

Försäkringen tar läkekostnader, resor till och från läkare, medicin. och det är ett invaliditetsbelopp på 15 basbelopp.

Viktigt är att om ni har en försäkring på era barn i ett annat försäkringsbolag så ska skadan även anmälas dit.

Uppdaterad: 2016-10-22 09:25

sp_skane_logga