Hoppa till sidans innehåll

YIF imponerade på Sydsvenska Ungdomsspelen i Lund

2017-09-06 14:29
I helgen var det höstens sista större tävling för de flesta av våra aktiva när Sydsvenska Ungdomsspelen avgjordes i Lund. Lördagen startade med Prova på-tävling för de allra yngsta innan ungdomar och seniorer körde igång.
  • Uppdaterad: 2017-09-07 07:29

 

Solen sken under två härliga dagar och de våra visade att formen är fortsatt god. YIF Friidrott hade många deltagare på plats och det är verkligen kul att se den fina sammanhållningen i gruppen. Nedan följer ett försök till urval från resultatlistan.

Först ut på lördagen hade vi ett gäng deltagare födda 08-09 som deltog i Prova på-tävlingen. Det tävlades i 60 m, 400 m, Kast med boll, längdhopp, höjdhopp och kula. Det blev flera personliga rekord och många fina prestationer. Prova på-tävlingen är ett kul och väldigt uppskattat grepp från IFK Lund.

MS
På seniorsidan gjorde John Nilsson comeback och tog sig vidare till final på 100 m. Här blev det en 3:e plats med tiden 12.62 sek. Brons blev det även i längdhoppet med 5.34 m. Bra insats av John som tyvärr blev lämnad ensam kvar i Lund på söndagen eftersom övriga klubbkamrater avslutade sitt tävlande innan John drog igång. Vi hoppas får se John på KM i Ystad istället!

P15
Filip Nilsson kastade som vanligt långt i spjut och ännu en gång över 30 m. Bästa kast mätte denna gång 30.17 vilket gav honom en 5:e plats.

P12-P13

På 400  m slog Oliver Fehrlund Persson till med nytt pers och sprang för första gången under minuten! Klockan stannade på 59.84 sek, vilket även räckte till klar seger i loppet. Jakob Hölting-Nilsson fick också ta steget högst upp på prispallen efter att ha vunnit höjdhoppet på 1.42 m.

Oliver (26.95 m) och Jakob (22.57 m) tog sedan även guld respektive brons i spjut där Jakobs bästa kast innebar personligt rekord. Oliver kom även på silverplats på 60 m i ett knallhårt lopp där tiden 8.43 sek var endast fyra hundradelar från segern. I längdhoppet slutade Oliver 3:a med 4.38 m och Jakob 8:a med 3.37 m. I den inbördes kampen mellan dessa två mångsidiga atleter fick Jakob sedan revansch när han tog silvret med 9.48 m medan Oliver slutade 5:a med 7.44 m.

KS
Caroline Norrsand gjorde som vanligt ett fint lopp på 800 m. Caroline slutade 2:a med tiden 2.26,04 min.

F15
Johanna Persson som visat lysande höjdhoppsform under året slog i Lund till med 1.53 m. Det innebar en slutlig silverplats på samma höjd som segraren. På 3:e plats kom för övrigt träningskompisen och namnen Johanna Persson från Simrishamns AIF.

F11
I 11-årsklassen hade vi ett gäng tjejer på plats. I det inledande 400 m-loppet blev det dubbelt YIF på pallen när Alice Carlswärd (1.16,48 min) slutade 2:a före Linnea Odéhn (1.20,61 min). I höjdhoppstävlingen tog sedan Lina Ås en klar seger genom att ta 1.31 m.

I längdhoppstävlingen var det väldigt jämnt i toppen och här lyckades Ebba Kleman knipa bronset med nya perset 4.12 m. Även Alva Hägglund slog nytt personligt rekord och slutade 5:a med 3.95 m. Spjutkastningen bjöd sedan på ytterligare en YIF-medalj och personligt rekord när Ebba tog silverplatsen med 21.58 m i sitt längsta kast. Här slutade Lina Ås 4:a med 19.14 m.

F10
Här har vi ett helt gäng snabba tjejer varav 4 st tog sig till final, nämligen Isa Lindberg, Olivia Lindberg-Tillander, Felicia Mårtensson och Aprilia Holmström. Placeringsmässigt gick det denna gång bäst för Isa som med tiden 9.43 sek tog en fin bronsplats.

I längdhoppet gladdes vi åt att få se två YIF-tjejer på pallen samtidigt. Isa slutade 2:a med 3.80 m och Felicia 3:a med 3.71 m. Finalhoppning blev det även för Aprilia Holmström som slutade 7:a med 3.53 m.

För fullständig resultatlista - Klicka här

Som ni kan läsa ovan så fortsätter våra aktiva att utvecklas och förbättra sin resultat. Härligt att se! Nu återstår vårt egna KM i Ystad innan inomhussäsongen tar vid. Vi ses på Sandskogens IP  

Bilden är tagen på lördagseftermiddagen och här ser ni fr.v. Jakob, ett spjut för extra effekt, Oliver, Filip, Lina, Ebba, Thea och Johanna.

Skribent: Johan Kleman

 

 skylt_barnidrott

 

Våra sponsorer 

 

Treab_web

 

Ramirent

 Till Intersports hemsida

Ystads Saltsjöbad

 

Lyftutrustning, radiostyrning, traverser och vakuumlyftare samt  lagerhallar och lagertält från PMH

 

 

 

Fotograf Björn Tufvesson

 

Ystads Allehanda

 

H&M Karlsson´s Åkeri

Postadress:
Ystads IF FIF - Friidrott
Håkan Nilsson, Rödkålsgatan 9
27154 Ystad

Kontakt:
Tel: 0708-721724
E-post: This is a mailto link

Se all info