Hoppa till sidans innehåll

YIF-kvartett gladde på Götalandsmästerskapen

2017-09-13 13:49
Under den gångna helgen var det rent vädermässigt spridda skurar över Götalandsmästerskapen i Uddevalla, men för Ystads IF Friidrott var det idel solsken!
  • Uppdaterad: 2017-09-15 10:40

Vi hade fyra atleter på plats och Johanna Persson och Linnea Nord inledde hela tävlingen i höjd respektive spjut. Linnea kastade i trakterna av sitt pers och hamnade tyvärr precis utanför finalen, medan Johanna hade många fina hopp och var felfri upp till 1,50, vilket hon blev delad fyra på!

Under eftermiddagen första tävlingsdagen sprang Lykke Sjöbeck 800 m i ett oerhört jämnt startfält, där spurten avgjorde och Lykke blev då femma, ett par sekunder över sitt strålande pers. På söndagen firade Lykke sin födelsedag med att springa ett tufft 2000 m-lopp. Efter en långsam inledning gick hon upp och drog hårt i fyra varv, men snöpligt nog fick hon ge sig i spurten mot samma göteborgska som dagen innan vann 800 m. Just i det här loppet strulade tidtagningen, men den manuella tiden 6.59,3 innebar nytt personligt rekord för Lykke, och alltså en silvermedalj i mästerskapet!

 

På söndagen var det även dags för Filip Nilsson att kliva in i tävlingen, i favoritgrenen spjut. Filips första kast var även karriärens bästa, men en funktionärsmiss gjorde tyvärr att det underkändes för felaktig landning. Skit samma, eftersom Filip ju är en klok och långsiktig atlet och framförallt gläds åt känslan och prestationen! Nu fick han på ytterligare ett strålande kast i tredje omgången, där det blev nytt pers på 31,06! Retligt nog missade han finalen med ynka nio centimeter, men Filip var nöjd ändå!

 

Även Johanna Persson satte nytt pers på söndagen, genom att hoppa 2,50 i stav. Förutom en överlägsen segrare var det en oerhört jämn tävling, där Johanna slutade på en delad 6:e plats och därmed tog sin andra "poängplats" på två starter i mästerskapet!

 

Summa summarum en strålande helg för YIF:arna, som alla gjorde resultat i nivå med eller bättre än sina personliga rekord! Nästa år är målet att ännu fler YIF:are ska kvala in till Götalandsmästerskapen, gärna redan till inomhussäsongen!

Skribent: Anders Egle

 

 skylt_barnidrott

 

Våra sponsorer 

 

Treab_web

 

Ramirent

 Till Intersports hemsida

Ystads Saltsjöbad

 

Lyftutrustning, radiostyrning, traverser och vakuumlyftare samt  lagerhallar och lagertält från PMH

 

 

 

Fotograf Björn Tufvesson

 

Ystads Allehanda

 

H&M Karlsson´s Åkeri

Postadress:
Ystads IF FIF - Friidrott
Håkan Nilsson, Rödkålsgatan 9
27154 Ystad

Kontakt:
Tel: 0708-721724
E-post: This is a mailto link

Se all info