Hoppa till sidans innehåll

Rapport från Världsungdomsspelen

2018-07-02 14:02
Europas största ungdomstävling i friidrott, Världsungdomsspelen på Ullevi i Göteborg, blev en succé för Ystads IF Friidrott!
  • Uppdaterad: 2018-07-11 07:36

Tävlandet inleddes av Oliver Fehrlund Persson, som var en av bara två svenska deltagare som  seedats till det första, snabbaste heatet för de 44 deltagarna på 600 m i P13. Loppet inleddes i ett furiöst tempo, där Oliver lade sig smart precis bakom två norrmän de första 400 meterna. Vid ingången till sista kurvan var det dock Thank You And Goodbye, då Oliver gick om, förbi och drog ifrån på upploppet och vann på nytt personligt rekord med nästan 2,5 sekunder: 1.34,70!

Strax efter var det dags för Morgan Åkerblom att springa 800 meter i P17. Morgan hittade ett fint spår mitt i fältet och gjorde två jämna varv på 62 sekunder, och allra mest glädjande var det att se upploppet, där han visade att de senaste månadernas snabbhets- och spänstträning gett resultat. Med en icke tidigare skådad spurt, med reslig hållning både fysiskt och mentalt, plockade han både placeringar och sekunder och kom in på nytt personligt rekord: 2.04,68!
I samma veva var det dags för Filip Nilsson att debutera på Ullevi, i P15 Kula. Det hela utvecklade sig till en oerhört märklig tillställning, då funktionärerna efter två omgångar upptäckte att det smugit sig in en 3 kilos-kula bland de korrekta 4 kilos! Eftersom man inte visste vilka av de 32 deltagarna som råkat använda det för lätta klotet, beslöts att börja om den redan ganska utdragna tävlingen från början! Filip hanterade såklart situationen med sedvanligt lugn, men fick aldrig riktigt tekniken att stämma där nere i den stekheta tävlingsarenan.

 
Dagen efter var Morgan i farten igen, då han tillsammans med klubbkompisen Michael Nordahl sprang 1.500 meter i P17. Morgan valde att gå ut lite hårdare än Michael, och kanske var det gårdagens lopp som satt sig i benen när upploppet närmade sig, eller så var det kanske helt enkelt Michael som hade disponerat loppet bäst, men i mål kom de båda träningskompisarna hur som helst nästan samtidigt! Båda på nya, prydliga personliga rekord: 4.24,11 på Morgan och 4.24,40 på Michael! 

En stund senare var Filip ute efter revansch, nu i sin huvudgren spjut. Han inledde dock lite darrigt, med ett lamt första kast. När han sedan dessutom avbröt ansatsen i sitt andra försök, tänkte Coach Annors i sitt stilla sinne att ”Nu har pågen flippat ut fullständigt...!”. Men icke! Filip var i själva verket bara ascool, koncentrerade sig och gjorde sedan en klockren ansats, bestämd isättning med vänsterfoten, tryckte på med höften och sedan for spjutet iväg till nytt personligt rekord på 39,59! Även det tredje kastet var bra, så pass att satsningen medförde ett lättare övertramp, men det var också helt enligt den stående instruktionen för YIF:are: har man inte minst ett övertramp per tävling har man inte satsat för fullt!

Summa summarum kan vi konstatera att vi i YIF Friidrott kan vara oerhört stolta över våra  representanter, vars uppträdande och humör under hela tävlingsresan var en ren fröjd! Nästa år siktar vi på att ha en ännu större trupp som beger sig till Ullevi, Göteborg och Världsungdomssspelen!

/Anders Egle

Skribent: Johan Kleman

 

 Huvudsponsorer

 


Guldsponsorer

 


Silversponsorer

 

 
Bronssponsorer

Se sidan Våra sponsorer

  Gräsroten

  

 

 

 

 

 

Postadress:
Ystads IF FIF - Friidrott
Håkan Nilsson, Rödkålsgatan 9
27154 Ystad

Kontakt:
Tel: 0708-721724
E-post: This is a mailto link

Se all info